Xiaomi Mi TV Stick Review - Als je GEDULD hebt, is het COOL !!!

Als ik aan producten als de Xiaomi Mi TV Stick denk, gaat de gedachte meteen over hoeveel vooruitgang de technologie de afgelopen jaren heeft geboekt. In één product poco groter dan een USB-stick hebben we alles wat je nodig hebt om de multimediawereld van Android TV te betreden, daarmee hebben we inderdaad ook een Chromecast geïntegreerd en daarom zouden we de Mi TV Stick kunnen definiëren, een 2 in 1 product, als we ook kijken naar de zeer lage kosten wordt verkocht, ik zou zeggen dat we voor nog een andere beste koop staan. Dat is niet helemaal het geval en ik zal je in deze volledige recensie vertellen waarom.

Xiaomi Mi TV-stick Android TV
🇪🇺 GRATIS snelle verzending vanuit Spanje (GEEN douane) ✈️
€32,00
Xiaomi Mi TV Stick Review - Als je GEDULD hebt, is het COOL !!!
HEREN55JY512
Xiaomi Mi TV Stick, FHD, Android TV 9.0, Bluetooth-afstandsbediening, HDMI, Mediaspeler, YouTube, Netflix, ...
40,99 42,99
beschikbaar
29 November 2022 17: 28
Amazone Amazon.it
Prijs bijgewerkt op: 29 november 2022 17:28

Oké, dus laten we het gewicht van de prijs onmiddellijk verwijderen, aangezien de Xiaomi-dongle verkrijgbaar is in verschillende winkels, met prijzen variërend van ongeveer 30 euro tot maximaal 39,99, natuurlijk laten we hier de beste aanbiedingen achter die we hierover hebben gevonden, maar of je het nu voor de ene of de andere prijs krijgt, naar mijn mening verspil je je geld niet.

Het verkooppakket is vrij compleet, hoewel de gelijkenis met de rivaliserende Amazon Fire TV Stick onmiskenbaar is, maar het gaat erom dat de verpakking juist is, zozeer dat het directe informatie geeft over de services die door de tv-stick worden ondersteund, en dat het ook compleet is. binnen te vinden:

  • Xiaomi Mi TV-stick;
  • 5V-1A voeding;
  • Bluetooth-afstandsbediening;
  • Handleidingen en garantieboekjes;
  • USB A - Micro USB-voedingskabel;
  • Kleine HDMI-verlengkabel.

Kortom, we hebben alles wat je nodig hebt om het product meteen in gebruik te nemen en het lijkt bijna alsof Xiaomi aan alles heeft gedacht. Het is zelfs een goede zaak om de HDMI-extensie al in het pakket te vinden, wat in sommige gevallen handig kan zijn als de HDMI-poorten van je tv allemaal bezet en dicht bij elkaar zijn. In feite is de Mi TV Stick breder dan een gewone HDMI en daarom kan het moeilijk zijn om deze in de ingang van je tv te steken. Als Xiaomi had willen toeslaan, zou hij een langere stroomkabel hebben moeten aansluiten, minimaal 2 meter, want als je geen stopcontact in de buurt van de tv hebt, zul je jezelf noodzakelijkerwijs moeten uitrusten met een langere kabel die de Mi van stroom voorziet. TV-stick.

xiaomi mi tv-stick

Het moet gezegd worden dat de kabel zelf in sommige gevallen stand alone kan worden gebruikt, of zonder hulp van de oplader, indien op je tv of laptopscherm, maar ook projectoren etc. (de toepassingsgebieden zijn echt veel en dit is een groot punt in het voordeel van Mi TV Stick) er is een USB-ingang van minimaal 0,5A. De volledige werking van het product is echter niet gegarandeerd, in die zin dat sommige gebruikers de interface niet eens startten, anderen na een tijdje alles crashte, in mijn geval had ik geen specifieke problemen, maar ik alleen ontdekte dat in deze power-modus de volumeregeling niet meer werkte, evenals het feit dat de sleutel niet langer in stand-by ging, maar dat hij startte elke keer dat de tv werd ingeschakeld.

xiaomi mi tv-stick

Xiaomi Mi TV Stick heeft zeer kleine afmetingen, gelijk aan 92,4 x 30,2 x 15,2 mm en een gewicht van 28,5 gram, waardoor het overal draagbaar is, je zou bijvoorbeeld aan een product als dit kunnen denken om mee te nemen in de camper, of in ieder geval mee te nemen naar het huis van een vriend om te profiteren van je abonnementen zoals Netflix en Prime Video, die al standaard op de sleutelsoftware zijn geïnstalleerd.

xiaomi mi tv-stick

We hebben een constructie gemaakt van plastic materialen met dubbele afwerking, een glanzend en een mat. We vinden het merklogo en de verschillende productcertificeringen, maar ook een kleine LED die de bedrijfsstatus certificeert. Op het ene profiel vinden we dan de micro-USB-ingang die alleen wordt gebruikt voor stroomvoorziening, dit betekent dat je geen USB-sticks of externe schijven of andere fysieke accessoires kunt aansluiten, terwijl je op de kop de HDMI-stekker voor aansluiting op tv's, schermen en projectoren hebt. in het algemeen.

Laten we ter zake komen, of wat Xiaomi Mi TV Stick ons ​​biedt. Op softwareniveau hebben we Android TV aan boord gebaseerd op versie 9 van Android met beveiligingspatch van juli 2020, terwijl we op hardwareniveau een Amlogic S805Y-processor hebben, een quad-core-oplossing Cortex-A53 geklokt op 1,2 Ghz die gepaard gaat 1 GB RAM en de ARM Mali-450 GPU (@ 750 MHz). We hebben een maximale uitvoerondersteuning van 1080p (1920 × 1080) bij 60 fps bij 10 bit.

xiaomi mi tv-stick

We hebben een Bluetooth 4.2-module geïntegreerd, die koppeling met TWS-hoofdtelefoons, luidsprekers, muizen, toetsenborden, joypads en andere accessoires mogelijk maakt, en dit vergroot het potentiële gebruik van onze multimedia-dongle. Daarnaast vinden we ook een dual band wifi (802.11a / b / g / n / ac 2.4 GHz / 5 GHz) en een 8 GB opslag waarvan slechts 5,1 GB echt beschikbaar zal zijn voor de installatie van applicaties van Google Play Store gewijd aan de Android TV-wereld.

We hebben daarom hardware tegen het minimumloon, die op apparaten zoals de Amazon Fire TV Stick over het algemeen een goede gebruikerservaring mogelijk maakt, met enkele beperkingen gerelateerd aan de software. In het geval van Xiaomi Mi TV Stick opent enerzijds de integratie van Android TV een universum aan mogelijkheden, maar eigenlijk hebben we te maken met een zwaar besturingssysteem, te zwaar om zonder vertraging te draaien van de hardware die hiervoor wordt gebruikt. TV-stick.

Xiaomi Mi TV-stick Android TV
🇪🇺 GRATIS snelle verzending vanuit Spanje (GEEN douane) ✈️
€32,00
Xiaomi Mi TV Stick Review - Als je GEDULD hebt, is het COOL !!!
HEREN55JY512
Xiaomi Mi TV Stick, FHD, Android TV 9.0, Bluetooth-afstandsbediening, HDMI, Mediaspeler, YouTube, Netflix, ...
40,99 42,99
beschikbaar
29 November 2022 17: 28
Amazone Amazon.it
Prijs bijgewerkt op: 29 november 2022 17:28

Het moet gezegd worden dat wat betreft het belangrijkste gebruik, dat wil zeggen streaming in Full HD, alles soepel verloopt, maar wanneer we meer specifieke toepassingen invoeren, beginnen de eerste complicaties. In gaming kun je bijvoorbeeld maximale titels maken zoals Beach Buddy Racing en poco een ander omdat bijvoorbeeld met de start van Real Racing het apparaat in lockdown ging en moest handelen met het loskoppelen van de voeding, niet dat Xiaomi Mi TV Stick voor deze operatie moet worden gekocht.

Maar zelfs met applicaties als Crunchyroll, die hun essentie theoretisch baseren op videostreaming, net als bij Netflix etc .. crasht de Xiaomi Mi TV Stick en genereert ook een zekere oververhitting.

Voor de rest kun je echter genieten van het park met applicaties die beschikbaar worden gesteld door de Play Store voor Android TV, apps vinden voor karaoke, fitness, dans, cultuur en nog veel meer. Daarom biedt de Xiaomi TV-stick een venster op de multimediawereld waaraan ook de Chromecast-functie is toegevoegd en de mogelijkheid om het scherm van je smartphone rechtstreeks naar de tv te sturen, beide functies die je bij het uitproberen niet meer zonder kunt.

We hebben ook meerkanaals audiodecodering, Dolby HD en DTS-surroundgeluid, terwijl de verschillende formaten die door de toets worden ondersteund, de volgende zijn:

Videodecoder: VP9-10, H.265, H.264, VC-1, MPEG1/2/4, Real8/9/10

Video formaat: RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, MP4

Audiodecoder: DOLBY, DTS

Audioformaat: MP3, AAC, FLAC, OGG

Foto-decoder: JPG, BMP, GIF, PNG

De interface kan worden verplaatst door middel van de meegeleverde afstandsbediening die van het Bluetooth-type is, waardoor het gegeven commando vanuit elke hoek kan worden ontvangen. In het bovenste gedeelte vinden we een microfoon waarmee we via de juiste knop de Google-assistent kunnen oproepen, terwijl de andere knoppen bestaan ​​uit knoppen met betrekking tot de volumeregeling, die alleen die van het apparaat bedienen en niet de tv, evenals 2 toetsen voor Netflix en Prime Video.

Dan hebben we de klassieke knoppen van het Android-systeem om direct terug te keren naar de Home, Back en de recente apps op te roepen en tot slot de aan / uit-knop (die het product feitelijk in stand-by zet) en een richtingspad met relatieve bevestigingsknop om naar de interne systeeminterface. De gebruikte materialen zijn licht goedkoop maar over het algemeen heb ik geen kraken opgemerkt bij het indrukken van de toetsen terwijl de werking wordt gegarandeerd door 2 AAA-batterijen, niet meegeleverd. Er moet ook worden opgemerkt dat Xiaomi Mi TV Stick HDMI CEC ondersteunt, dus u kunt de afstandsbediening van uw tv gebruiken om deze te bedienen, waarbij u natuurlijk de functionaliteit van de Google Assistent verliest.

Een van de voordelen van het hebben van een Android TV-systeem zonder enige aanpassing door het Aziatische merk, is dat de configuratie in een paar eenvoudige stappen plaatsvindt. Sluit gewoon de sleutel aan op de tv, volg de instructies op het scherm met behulp van je Android-smartphone en alle gegevens van je Google-account worden overgedragen, zonder dat je een wachtwoord hoeft in te voeren. Sommigen zullen misschien beweren dat Mi TV Stick alleen een resolutie van 1080p biedt en niet 4K, maar over het algemeen is dit type product geboren met het doel om oude apparaten te moderniseren. Het is daarom legitiem om te denken dat ze geen zeer resolute panelen hebben, dus naar mijn mening is de Xiaomi-oplossing meer dan deugdelijk en levert het over het algemeen een uitstekend kleurprofiel op.

xiaomi mi tv-stick

Wanneer we ons echter in de streamingfase bevinden, bewegen we ons vrij snel binnen het videospoor, maar de verminderde hardware laat zich vooral voelen wanneer we de Google Assistent vragen om bewerkingen uit te voeren of bij het openen van bepaalde applicaties. In mijn geval heb ik altijd de hotspost van mijn telefoon gebruikt om te browsen, daarom werden de "slechte" prestaties op sommige gebieden hier ook door beïnvloed, maar over het algemeen kan ik tevreden zijn met het gebruik dat ik heb gemaakt van de Xiaomi Mi TV Stick.

xiaomi mi tv-stick

En dan zijn er nog alle klassieke Android TV-apps en ook veel apps die zijn ontworpen voor het grote scherm en die perfect werken met de meegeleverde afstandsbediening. Voor de meer "geeks" kun je kiezen voor de installatie van applicaties zoals Kodi en Veezie die de echte wereld van online streaming openen.

Xiaomi Mi TV-stick Android TV
🇪🇺 GRATIS snelle verzending vanuit Spanje (GEEN douane) ✈️
€32,00
Xiaomi Mi TV Stick Review - Als je GEDULD hebt, is het COOL !!!
HEREN55JY512
Xiaomi Mi TV Stick, FHD, Android TV 9.0, Bluetooth-afstandsbediening, HDMI, Mediaspeler, YouTube, Netflix, ...
40,99 42,99
beschikbaar
29 November 2022 17: 28
Amazone Amazon.it
Prijs bijgewerkt op: 29 november 2022 17:28

CONCLUSIES

Iemand zou daarom kunnen vragen of het beter is Xiaomi Mi TV Stick of Amazon Fire TV Stick en het antwoord hangt natuurlijk af van uw echte behoefte, aangezien de Amazon-sleutel al zijn essentie baseert op de Prime Video-service, zelfs als het mogelijk is om door te gaan met de '' installatie van apps van derden zoals Rai Play etc. Er is in deze zin geen winnaar, maar de Xiaomi Mi TV Stick is zeker veelzijdiger op het gebied van gebruik en biedt ook meer vrijheid bij de installatie van applicaties, maar misschien zou de in Xiaomi Mi TV Stick geïntegreerde Chromecast leiden tot maak het de voorkeur, want per saldo neem je 2 producten in 1 mee naar huis met een enkele uitgave.

Xiaomi Mi TV Stick is in ieder geval de goedkoopste keuze voor wie de Android TV-ervaring wil benaderen. Bovendien kunnen de verschillende updates (ik heb er al een paar ontvangen) de ervaring alleen maar verbeteren, net als smartphones.

8 Totale score
XIAOMI MI TV-STOK

Alleen al door de Chromecast-functie te hebben geïntegreerd, is Xiaomi Mi TV Stick een product dat je niet mag missen, want voor de verkoopprijs krijg je ook een systeem dat de Android TV-ervaring naar je oude tv's, draagbare monitoren en projectoren brengt, maar bovenal heb je de echte wereld van streaming in de palm van je hand. Omdat draagbaarheid een van de vele sterke punten is van deze dongle, zolang je maar een beetje geduld hebt, omdat sommige app-lanceringen en acties niet altijd razendsnel zijn.

CONFEZIONE
8.4
ONTWERP EN MATERIALEN
7.6
FUNCTIES VAN AFSTANDSBEDIENING
8
Hardware
6.5
ERVARING VAN GEBRUIK
8.6
PRIJS
9
PROS
  • VERKOOPPAKKET COMPLEET MET ACCESSOIRES EN VERZORGING
  • NETFLIX-TOETSEN EN PRIME VIDEO'S OP UW AFSTANDSBEDIENING
  • PRIJS
  • GEÏNTEGREERDE CHROMECAST
  • EENVOUDIG MAAR FUNCTIONEEL
CONS
  • BIJ SOMMIGE TOEPASSINGEN VALT HET SYSTEEM
  • INTERFACE IS NIET ALTIJD SNEL
Voeg uw recensie  |  Lees recensies en opmerkingen
Emanuele Iafulla

Emanuele Iafulla

Nerd, Geek, Netizen, voorwaarden die niet van mij zijn. Gewoon mezelf, technologieliefhebber en provocerend als Xiaomi met zijn producten doet. Hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen, een echte provocatie voor de andere bekendste merken.

Abonneren
verwittigen
gast

1 Reactie
meest gestemd
meer nieuw oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mitu
Mitu
1 jaar geleden

Maar denk je dat het ooit zal worden bijgewerkt naar het nieuwe Google TV-systeem? Of blijft het voor altijd bij Android TV? Dank u.

XiaomiToday.it
logo